Да увеличим скоростта на зареждане на страниците

Да увеличим скоростта на зареждане
Времето, през което потребителите на Интернет са готови да чакат за зареждане на сайт или блог от 10 или повече секунди е нещо от миналото. Ако страницата не се покаже в браузъра след 3 секунди, човекът, който я е отворил, затваря съответния раздел и отива на следващия резултат, показал се от търсенето.

Освен това самите търсачки изобщо не искат да индексират такива ресурси. Техните роботи обикалят зареждащи се бавно страници сравнително рядко и след това препращат връзките към тях някъде между 5-та и10-та страница в резултатите от търсенето.



    Google PageSpeed

    Да постигнем оптимизация, като увеличим скоростта на зареждане на страниците с Google PageSpeed. PageSpeed е инструмент за ускоряване зареждането на блог или сайт. Google PageSpeed е прост, но в същото време ефективен инструмент, с който можете да разберете какво пречи за бързото зареждане на вашия блог. И дава съвети как да решите проблема.
    За по-голяма яснота да изброим някои от проблемите, които този инструмент може да открие:

    ➤Неправилно местоположение на свързващите CSS / JS файлове на страницата;

    ➤Наличие на пренасочване от един домейн към друг;

    ➤Липса на кеширане;

    ➤Проблеми при оптимизиране на кода;

    ➤Дълго време за отговор на сървъра;

    Услугата показва точно какво не позволява на блога да се зарежда бързо.

    Как да използвате PageSpeed

    Използването на този инструмент не е трудно. Не е необходимо да се прави регистрация и услугата не изисква добавяне на специален код на блога ви. Следователно, с помощта му можете бързо да проверите всеки ресурс в мрежата за проблемите му при зареждането.
    Отворите ли веднъж главната страница на услугата, всичко, което трябва да направите е да въведете Url адреса си в текстовото поле в горната част и да кликнете върху "Анализиране". След около 10 секунди системата ще покаже информацията, която е събрала.


    Главната страница

    След това можете да проверите оптимизацията поотделно за мобилни устройства и компютри. За да направите това, просто изберете раздела със съответното име, след което системата показва показателите за избраната платформа.


    за мобилни устройства или компютри


    Информацията от анализирането съдържа следните компоненти:

    ➤основна информация за скоростта, с която се показва страницата;

    ➤оценка на оптимизирането на страницата;

    ➤статистически данни за страницата


    Следват „Предложения за оптимизиране“, които са всъщност изброяване на причините за ниската скорост на зареждане. Показва се списък с всички препоръки, след изпълнението на които можете да ускорите зареждането на блога.


    Предложения за оптимизиране



    И накрая са „Успешно реализирани оптимизации“, където се изброяват всички успешно извършени действия, довели до по-бързото зареждане на ресурса.


    реализирани оптимизации


    Препоръки на услугата

    Трябва ли да спазвам всички препоръки на услугата? Дори ако анализирате домейна на Google, можете да видите, че някои неща не са напълно оптимизирани. Това, разбира се, не се дължи на факта, че компанията не е оптимизирала достатъчно добре собствената си услуга, а на факта, че всички препоръки не трябва да се прилагат винаги и във всички случаи.
    Например, ако даден ресурс има няколко версии на блога, всеки от които е на отделен домейн, обикновено не е необходимо да прехвърляте всичко на един адрес.

    Друг пример е кешът на страниците. Ако ресурсът представлява услуга, чиято информация редовно се актуализира, изпълнението на съответната препоръка ще доведе до факта, че посетителите просто няма да могат да я използват нормално.


    В името на скоростта на зареждане не е нужно да се жертват основните функции.



    Тоест, при оптимизация е наложително да се види дали това е вредно за блога или не. Например, ако системата иска да се съкрати кода и е възможно да се направи това, тази препоръка може да бъде изпълнена.

    Използвайте Google PageSpeed и проверете състоянието на вашия блог. Ако се налага, направете препоръчаните промени, за да постигнете оптимизация на блога си.

    Доскоро и успех!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    OpenCloseComments
    Cancel