Хранене праз зимата
Какво да готвим тази зима, за да не пълнеем?
Тайната на добрата фигура се крие в чинията. През лятото е много лесно в чинията да сложим прясна салата, малко лимон и зехтин и да сме спокойни, че не сме прекалили с калориите.
Какво обаче да сложим в чинията през зимата, когато единственото налично е туршия и кисело зеле.
Не, не сме обречени да надебелеем кротко докато чакаме да дойде пролетта. Има храни, които можете да включите в менюто си и през зимата, така че да не напълнеете чак толкова много.
Моркови
Само леко ги задушавайте, за да се смилат в стомаха ви по-лесно. Употребявайте ги колкото искате, от моркови никой не е надебелял.
Мандарини
Яжте колкото искате, защото това са прасковите на зимата. Богати са на витамини, за да не се разболявате, богати на влакнини, за да не пълнеете и са сладки, за да не ви се поиска да хапнете шоколад.
Грейпфрут
Тези плодове са с много витамини е и помага за разграждането на мазнините. Освен като изцеден сок, грейпфрут можете да го добавяте и към салати.
Ряпа - бяла, червена или черна
Чудесно средство за прочистване, богато на влакнини и витамин С. Настържете на фино ренде и подправете като салата.
Риба
Нека не приготвяме риба само на Никулден. Ако заместите половината месни ястия с рибни през зимата, в началото на пролетта ще се радвате на по-стройна фигура.
Батати
В тях има много калций и бета каротен. Съдържат и въглехидрати, но от „добрите“. Трябва да се готвят нарязани на парченца, а не като пюре, за да се възползвате от техните влакнини.
Праз лук
Спомага за храносмилането, но е добре да се яде само бялата му част. Можете да задушите и да поднесете като гарнитура към месо.
Червена леща
Не само че се готви по-бързо от другата леща, но и се усвоява по-добре от организма.