Неделя 27 април 2025 г.
>> Крейзи Хорс, един безкраен празник  >> Кабаре Лидо, история на успеха и признанието  >> Най-необичайните кафенета от цял свят  >> Мулен руж, кабарето на живота  >> Дивали, индийската Нова година  >> Мозаечната стълба  >> Палмовите библиотеки в Индия  >> Плаващ автобус в Амстердам  >> Избрани цитати от Вятърничав - епизод 3  >> Вятърничав. Съдържание на 3 епизод  >> Багдатския булевард в Истанбул - Багдат джадеси  >> Вятърничав. Съдържание на епизодите. 2 епизод  >> Актьорски състав и героите от "Вятърничав"  >> Герои и актьорски състав от Вятърничав  >> Главни герои и актьорски състав от сериала "Вятърничав"  >> Вятърничав. Главни герои и актьорски състав  >> Имението Шадооулу в Мидят  >> За сюжета на сериала Harcai – Вятърничав  >> Избрани цитати от сериала Вятърничав - епизод 1  >> Вятърничав. Съдържание на епизодите. 1 епизод  >> Свежи пролетни и летни модни идеи 2023  >> Hercai-Bg - Вятърничав  >> Приказка за безсмъртната любов, родена от отмъщението  >> Тодоровден  >> Денят на Баба Марта  >> Коронацията на Чарлз III и смелата молба на Том Круз да присъства   >> Коронация Карла III и Том Круз   >> Coronation of Charles III and Tom Cruise  >> Она жила один раз, похоронена дважды  >> She lived once, buried twice  >> Живяла веднъж, погребана два пъти  >> Карнавал в Рио-де-Жанейро - часть вторая  >> Карнавал в Рио-де-Жанейро  >> Рио-де-Жанейро − ночная звезда Бразилии  >> Трифоновден  >> Рио де Жанейро - нощната звезда на Бразилия  >> Why Germany has no moral right to pressure us for Skopje  >> Почему Германия не имеет морального права оказывать на нас давление из-за Скопье  >> Защо Германия няма морално право да ни натиска за Скопие  >> Basta of the northern Macedonian melodrama    undefined

Домашен ябълков оцет

Домашен ябълков оцет

Рецептата е евтина и лесна за изпълнение в домашни условия. Тя ще осигури на семейството ви надежден източник на полезни вещества.

 Съставки и необходими средства

 

6 сладки ябълки;

2 супени лъжици мед или захар;

вода;

голям буркан от 2 литра;

марля;

 

Инструкции за приготвяне:

 

Измийте ябълките. 

Нарежете ги на 8 до 12 парчета. 

Поставете ги в буркана и ги дръжте, докато започнат да стават кафяви. 

След това добавете меда. 

Залейте с гореща вода ябълките, така че да ги покрие напълно и между повърхността на водата и ръба на буркана да останат около 3 сантиметра. 

Покрийте съда с марлята. 

След като сте покрили с марлята, завържете с връв или ластик. 

Поставете буркана на тъмно място. 

Добре е температурата на помещението да е в границите между 20 и 25 градуса. Мястото трябва да е добре проветриво.

Всеки ден разбърквайте ябълките с дървена лъжица. 

След около шест седмици прецедете течността в чист стъклен буркан. 

Опитайте на вкус, за да се уверите, че оцетът е готов.

Накрая затворете буркана с плътен капак и приберете в хладилник. 

OpenCloseComments
Cancel