Телешко с ябълки
Малко се различава по вкус от традиционните ни ястия, но е с много приятен аромат.
Необходими продукти
∎телешко месо - 500 грама;
∎краве масло - 30 грама;
∎брашно - 30 грама;
∎ябълки - 1 брой;
∎смлян черен пипер и сол на вкус;
∎картофено пюре, което ще приготвите допълнително;
Начин на приготвяне
➤Нарежете телешкото месо на тънки ивички, оваляйте го в брашното и го запържете в силно сгорещеното масло;
➤Когато месото покафенее добавете ситно нарязаната ябълка, сол и черен пипер на вкус;
➤Добавете гореща вода, така че почти да покрие месото;
➤Задушавайте на тих огън до омекване;
➤Поднесете телешкото върху канапе от картофено пюре и гарнитура от сезонни зеленчуци.