Крейзи Хорс, един безкраен празник

Крейзи Хорс
Известни кабарета в Париж - Мулен Руж", „Лидо", „Фоли Бержер", „Паради Латен", „Крейзи Хорс"... Всички те са в основата на легендата за градa на любовта – Париж, като един безкраен празник. Днес, ако сме обективни, много неща са променени в сравнение с далечната 1951 година. Тогава отваря врати "Crazy Horse"( Лудият кон). Това е името на индианец от племето сиукси, техният вожд. Лудият кон е известен като един от най-великите индиански вождове, известен със своята смелост. Сега нещата са различни в сравнение със среда на изминалия 20-ти век. Тогава прага на прочутото кабаре са прекрачвали световно известни мъже, звезди от Холивуд, световни държавници. Сега на входа на емблематичното кабаре стоят снажни мъже, носят интересна униформа - конната полиция от Канада.

Те приветстват двеста хиляди гости на кабарето за една година. Това са предимно туристически групи - Япония, Китай, САЩ и френската провинция.


Крейзи Хорс

А „Лудият кон" е все същия - изваяни са телата на танцьорките, светлинните ефекти са впечатляващи, запазил се е и стремежът спектаклите да се отличават с изисканост. Всеки спектакъл е изпълнен с префинена чувственост и не може да бъде преразказан, защото се състои от отделни картини, изградени с голямо въображение и много шик. А това доставя на гостите естетическа наслада. Всяка година броят на кандидатките да се качат на кабаретната сцена е голям. Кандидатите са над 500 красавици, от които се приемат 20. Управата в кабарето харчи достатъчно за масажи на своите танцуващи красавици, които се правят всеки ден. За година се използват около 500 литра грим за танцьорките, 300 броя червила „Crazy" и 2500 чифта чорапи.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop
OpenCloseComments
Cancel