Най-необичайните кафенета от цял свят

Само за 15 години тази успешна идея се разпространи в цяла Азия и дори „пусна ноктите“ си в Европа.

Cat Cafe е място, където можете не само да си поръчате нещо вкусно, но и да играете с дружелюбни котки, които очакват вашето внимание. Идеята за кафене с котки възниква през 1998 година в Тайпе, Тайван. Първото японско кафене с котки е открито през 2004 година в Осака. Само за 15 години тази успешна идея се разпространи в цяла Азия и дори „пусна ноктите“ си в Европа.


Котешки кафенета


 

Котешка република – Санкт Петербург, Русия

The Cat Republic е уникално арт кафене в Санкт Петербург, което отвори врати през 2011 година. В него към февруари 2013-та има 15 котки. Освен просто приятна компания от котки, психолозите и фелинолозите казват на посетителите на кафенето как правилно да разбират своите домашни любимци и да се грижат за тях.

 

 Котешко кафене. Токио, Япония

Не всеки местен жител на Токио може да си позволи да има котка. Любителите на котки обаче не намаляват от това. Хората идват в кафене Koshkino не просто да си играят с котките, но и да се отпуснат и да си отдъхнат от притесненията. От древни времена котките са били известни със способността си да успокояват хората. Cat Cafe е много популярно сред местните жители и е дом на 11 прекрасни котки.

 

 Minimal Cafe. Тайпе, Тайван

Minimal Cafe е любимо място за много местни жители. През юни 2012 година в него има 15 котки в главното кафене и още 15 котки в мазето. Някои посетители на шега наричат ​​това място капан. Има безплатен Wi-Fi, спокойна музика и много сладки пухкави котки, които лесно ще хипнотизират всеки посетител.

 

 Котешко кафене. Будапеща, Унгария

Котешко кафене ( Cat Café ) в Будапеща е открито в началото на 2013 година. В момента кафенето е дом на 13 котки и много постоянни посетители. Особено кафенето се харесва от хора, които при цялото си желание, по някаква причина не могат да имат котка вкъщи. Много посетители казват, че няма да могат да обърнат достатъчно внимание на домашния си любимец, поради което нямат такъв, а идват тук през свободното си време и го прекарват с котките.

 



 Nekokaigi Cafe. Киото, Япония

Домашните любимци могат да бъдат доста скъпи в Япония. Мнозина ги наричат ​​луксозен артикул. Може би затова котешките кафенета набират такава популярност. Според Би Би Си през последните 10 години в страната са отворили около 150 котешки кафенета.

Nekokaigi Cafe се намира на остров Хоншу. Това място е известно с отличната си релаксираща среда. Има обаче правила, които не трябва да се нарушават: деца под 13 години нямат право да влизат в кафенето; котките не трябва да се хранят или поят със внесени отвън продукти; котките не трябва да се вдигат от поде и да се снимат със светкавица.

 

 Cafe Neko – Виена, Австрия

Кафенето е открито през 2012г. Това е първото котешко кафене в Европа. Най-важното правило на кафенето е, че в него кучетата не се допускат! Отварянето на такова кафене във Виена не е лесна задача. На Такаку Ишимицу, собственика на кафенето, му трябваха 3 години, за да получи разрешение за отварянето му.

 

 Godabang Cat Cafe – Сеул, Южна Корея

Godabang Cat Cafe е дом на 20 различни породи котки. Кафенето се намира близо до университета Конкук, което го прави място за срещи на много хора. Смята се, че в кафенето приготвят горещ шоколад, който е един от най-добрите в Южна Корея. И това кафене трябва да се види.



 

 Котешко кафене. Шанхай, Китай

Това е идеалното място за любителите на котки. Тук можете да играете и да си починете от притесненията наоколо. Заведението е открито през 2012 година. Популярността му продължава да расте. Кафенето се посещава от много туристи и местни жители.

 

 Cat Cafe Calico. Токио, Япония

Това прекрасно кафене е дом на 20 котки. Ще бъде по-лесно да привлечете вниманието на животните в това заведение, ако закупите храна за котки на рецепцията. Това кафене е много тихо, което е съществен контраст за Токио. То е прекрасно място, където можете да пиете вкусна напитка и да погалите котки, далеч от шума на града.

 

 Кафене Храм на котката (Cat Temple ). Мюнхен, Германия

Кафенето Cat Temple в Мюнхен е открито през 2013 г. Кухнята на заведението е предимно вегетарианска. Въпреки факта, че котки живеят в това кафене, няма проблеми с хигиената. Като предпазна мярка кухнята е отделена от кафенето, така че котките нямат достъп до нея. Никой не e забравил и за котките. Ако се уморят от компанията на хората, те могат да се скрият в стаи, където посетителите не могат да влязат.



OpenCloseComments
Cancel