Маски за коса в домашни условия




Започнем ли да слагаме шапки, косата ни започва да страда. За да е здрава, блестяща и жива косата ни, е добре редовно да ѝ правим маски с домашни продукти.

Един път на една или две седмици е напълно достатъчно да я поглезим с нещо различно от обичайното измиване с шампоан и балсам.

Затова ви предлагаме няколко ефективни рецепти за подхранващи маски, които със сигурност ще направят прическата ви още по-разкошна и прекрасна.

Препоръчително е, когато ги нанесете върху косата, да я увиете с найлон или да сложите найлонова шапка. А върху нея да завиете с хавлиена кърпа, за да могат маските да подействат максимално.

 

С горчица и майонеза

 

1 супена лъжица горчица

1 супена лъжица майонеза

1 жълтък

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица топла вода

 

Продуктите се смесват и разбъркват. Маската се нанася на предварително разделена на кичури коса. Мажат се корените, не връхчетата. Оставя се да действа за 30 минути, след което косата се измива с шампоан.

 

С авокадо

 

1/2 авокадо

2 яйца

5 супени лъжици зехтин

 

Смесват се 5 лъжици зехтин с 2 яйца и се добавя предварително намачкано в купа половин авокадо. Оставя се да действа 30 минути и се изплаква добре с хладка вода.

 

С  кокосово масло


3-4 чаени лъжици кокосово масло

 

Парче кокосово масло се взема с чаена лъжичка и се затопля в дланите. Щом омекне, се втрива бавно в косата. Тя се увива само с хавлия и се оставя така в продължение на 1 час. Измива се с мек шампоан и се оставя да изсъхне естествено.

 

С мед и оцет

2 супени лъжици мед

1 супена лъжица зехтин или бадемово масло

1 супена лъжица ябълков оцет

 

Смесват се всички съставки и се втриват в корените, а после и по дължината на косата.

Маската е необходимо да стои около час, след което се отмива. 

OpenCloseComments
Cancel