За козметиката на едно място

 

×
Маски за коса в домашни условия

Започнем ли да слагаме шапки, косата ни започва да страда. За да е здрава, блестяща и жива косата ни, е добре редовно да ѝ правим маски с домашни продукти. Един път на една или две седмици е напълно достатъчно да я поглезим с нещо различно от обичайното измиване с шампоан и балсам. Затова ви предлагаме няколко ефективни рецепти за подхранващи маски, които със сигурност ще направят прическата ви още по-разкошна и прекрасна. Препоръчително е, когато ги нанесете върху косата, да я увиете с найлон или да сложите найлонова шапка. А върху нея да завиете с хавлиена кърпа, за да могат маските да подействат максимално. С горчица и майонеза 1 супена лъжица горчица 1 супена лъжица майонеза 1 жълтък 1 супена лъжица зехтин 1 супена лъжица топла вода Продуктите се смесват и разбъркват. Маската се нанася на предварително разделена на кичури коса. Мажат се корените, не връхчетата. Оставя се да действа за 30 минути, след което косата се измива с шампоан. С авокадо 1/2 авокадо 2 яйца 5 супени лъжици зехтин Смесват се 5 лъжици зехтин с 2 яйца и се добавя предварително намачкано в купа половин авокадо. Оставя се да действа 30 минути и се изплаква добре с хладка вода. С кокосово масло 3-4 чаени лъжици кокосово масло Парче кокосово масло се взема с чаена лъжичка и се затопля в дланите. Щом омекне, се втрива бавно в косата. Тя се увива само с хавлия и се оставя така в продължение на 1 час. Измива се с мек шампоан и се оставя да изсъхне естествено. С мед и оцет 2 супени лъжици мед 1 супена лъжица зехтин или бадемово масло 1 супена лъжица ябълков оцет Смесват се всички съставки и се втриват в корените, а после и по дължината на косата. Маската е необходимо да стои около час, след което се отмива.

×
За балсама за коса

Когато моята приятелка свали шапката си, косата ѝ се разпиля по раменете. Като коприна И аз ахнах от възхищение Тя, която винаги се оплакваше от своята мазна и лошо изглеждаща коса, вече имаше друга, дълга, лъскава, разкошна коса. Разговорихме се и тя ми разказа за своя домашно приготвен балсам за коса. Опитвала всички продаващи се в аптеката, дори много скъпи балсами за коса и накрая се отказала да купува. Защото си е направила сама балсам за косата си. От вода и ябълков оцет. Първо не ѝ било лесно да избере правилния шампоан, който не изсушава прекалено скалпа и не причинява пърхот. Но по същия начин започнала да търси и подходящия за нея балсам за коса. Изискванията ѝ към балсама за коса били високи - след баня косата трябва да се разресва лесно, да не се заплита, да е мека и едновременно с това лъскава. Истината е, че много от козметичните продукти, които сме свикнали да купуваме от аптеката или магазина, имат достъпна алтернатива, приготвена у дома с естествени съставки, откриващи се във всяка кухня. Но дали е възможно да си приготвим балсам, чието качество да е достатъчно задоволително, че да ни накара да се откажем от скъпите алтернативи в лъскави опаковки? Не само, че е възможно, но е и много просто! Всичко, от което се нуждаем, е вода и ябълков оцет. Натуралният ябълков оцет има магическото качество да запечатва косъма, като по този начин предотвратява дехидратацията. В допълнение към това той балансира pH-то на скалпа и косата, което освен, че прави косата ни да изглежда по-бляскава, я прави и по-здрава. Една супена лъжица ябълков оцет, разтворена в една чаша вода, е достатъчна, за да се насладите на този резултат. Ако косата ви е прекалено суха, можете да добавите и малко зехтин към тази смес. Не се безпокойте, косата ви няма да мирише на оцет, след като я измиете! Ако все пак се притеснявате или просто обичате един аромат, можете да прибавите и няколко капки от любимото етерично масло. Използвайте този домашен балсам както обикновено, след като сте измили косата си с шампоан.

×
Козметични маски с глицерин

Краят на зимата наближава, ще настъпи пролетта. Нека да поговорим за това как да лекуваме, подмладяваме и да придаваме красив и цветущ вид на кожата на лицето с помощта на най-простите средства – комбинацията от глицерин и витамин Е. Молекулата на глицерина привлича 10 молекули вода. Той образува влажен филм на повърхността на кожата и по този начин запълва порите, и лицето изглежда гладко и хидратирано. Глицеринът изглажда бръчките, като ги запълва с влага, а има и отлични антисептични свойства. Изглажда белезите, ако има такива, лекува акне, помага за премахване на замърсяване, инфекция и мазнини от кожата. Глицеринът перфектно избелва и омекотява кожата. Витамин Е е отличен антиоксидант и съдейства за предотвратяване на стареенето на кожата. Тази комбинация често се използва в козметичната промишленост като основна съставка в продуктите за грижа на кожата против нейното стареене. Както глицеринът, така и витамин Е са много достъпни компоненти. Те лесно могат да бъдат намерени във всяка аптека. Ако комбинираме тези два обикновени и евтини компонента ще получим уникално и не по-лошо, отколкото в скъпите салони лекарство, което ще ни помогне в борбата с много кожни проблеми. Можете да използвате тези компоненти ежедневно или няколко пъти седмично. За лицето Лесният начин е да смесвате глицерин и витамин Е в съотношение 1: 1. Нанесете върху лицето вечер 1 час преди лягане. Сместа се абсорбира от кожата незабавно, а ако има остатъци, можете да ги премахнете след час със салфетка или памучен тампон. Не е необходимо да я изплаквате. Може да бъде и още по-лесно Добавете витамин Е във шишенцето с глицерин. Ако имате проблемна кожа, използвайте глицерина като лосион. За да направите това, просто трябва да избършете кожата с него и ще видите как възпалението ще започне да преминава по-бързо, а кожата ще се насити с влага и ще изглежда много по-здрава. За ръцете

Глицерин и витамин Е могат да се добавят към крема за ръце, така че да се отървете от раздразнения и възпаления по тях. Ще възстановите грубата кожа, а ръцете ви ще са меки и нежни. Ето какво трябва да направите: Добавете няколко капки глицерин и витамин Е към вашия обикновен крем за ръце и разбъркайте добре в ръката си. Масажирайте ръцете си и вижте какъв прекрасен резултат ще постигнете. Ако правите тази процедура вечер преди лягане, сутринта кожата на ръцете ви ще е много мека и овлажнена. Глицериновите маски са много ефективни и са подходящи за всякакъв тип кожа.
×
Перфектна визия за живот

Купувате си редовно нови дрехи. И вие полагате грижи прическата ви винаги да е на ниво. Поддържате дома си изряден и като цяло се гордеете с пълноценния си живот. Но това да ли се отнася и за усмивката ви?! Казвали са ни, че щастието не зависи от външни фактори. Казвали са ни, че то си е вътре в нас, а ние просто трябва да го открием и да решим, че искаме да сме щастливи. Но наистина ли сме в състояние да пренебрегнем абсолютно всичко и да не обръщаме внимание на малките дразнещи недостатъци? А имаме ли истинска причина да го правим и да се примиряваме с тях? Едва ли е така. Усмивката на нашето лице Трудно бихме могли да не обръщаме внимание на видими несъвършенства върху зъбите. Това е първото, което си проличава при комуникацията ни с другите хора. Това може да видите самите вие в огледалото. Харесва ли ви? Ако отговорът е отрицателен, заемете се веднага. Не бива да живеете в миналото. Преди години подобни манипулации са били немислими, сега обаче са повече от достъпни. Единствените препятствия са границите, които си поставяте сами. От къде да започнете Изяснете си какво точно искате да промените. Кога можете да се чувствате напълно удовлетворени от външния си вид. Запишете си час за преглед и консултация в кабинет по естетична стоматология. Обяснете своите виждания и чуйте мнението на професионалистите. Много е вероятно то да надхвърли вашите очаквания и да ви предложи много повече. Вие стартирайте тази ваша промяна. Трансформацията ще бъде много бърза и безболезнена, а удоволствието ще ви е дълготрайно. Вероятно в последствие да решите да усъвършенствате и други недостатъци. Профилактиката – най – успешният път към здравето и красотата Веднъж постигнали желаното, не пренебрегвайте грижата и за цялата устна кухина. Правете си редовни профилактични прегледи, които биха установили своевременно наличието на проблем. Само така ще си гарантирате успешното и бързото му отстраняване. Да живеем пълноценно Самочувствието ни влияе много на живота, който водим. Погрижете се това ваше чувство да е на ниво. Модерните кабинети и естетичният клон на стоматологията могат много да ви предложат. Това е резултат от напредъка на технологиите. Именно те ни облагодетелстват в много отношения на живота. Трябва да сме неимоверно щастливи и да се възползваме от това, което е на наше разположение. Понякога са нужни няколко важни крачки, за да се наслаждаваме по-пълноценно на ежедневието си. Всяка промяна внася нова енергия и ни създава истинско вдъхновение.

OpenCloseComments
Cancel