Живяла веднъж, погребана два пъти

Интересен случай от живота.

Името ѝ е Марджъри Маккол. Тя е единствената жена, която се роди и живя един път, но бе погребана два пъти.

Живяла веднъж, погребана два пъти

Ирландката Марджъри Маккол се разболява от непозната за лекарите болест през 1705-та година. Дни след това тя умира и близките ѝ бързат да я погребат, за да не се разпространи онова, което я е убило.

Родата на Марджъри толкова бързала да се отърве от трупа, че забравила да махне ценния пръстен, който носела. Съпругът ѝ решил, че няма смисъл да се опитва да го свали, защото тялото на любимата му жена било изключително подуто.

Погребаното тяло на Марджъри се превърнало в мишена за крадците, които чули сред суматохата за скъпия пръстен. Часове след погребението, още преди пръстта да е улегнала върху ковчега, мародерите изкопали Марджъри. Заради отеклото тяло те решили да отрежат целия ѝ пръст, заедно с пръстена. Щом кръвта ѝ потекла, Марджъри се събудила от дълбоката кома, в която била изпаднала, и започнала да крещи от ужас и уплаха.

Никой не знае какво е станало с крадците. Някои казват, че са умрели на място, а други – че са избягали и никога повече не посегнали на чуждото.

Марджъри сама става от гроба и си отива у дома. Тя чука на вратата, а съпругът ѝ казва на децата, че ако майка им не бе мъртва, би се заклел, че някой чука също като нея. Джон отваря вратата и при вида на възкръсналата си жена с окървавена ръка, пада и умира. Той е погребан до мястото, на което съпругата му била погребана малко преди това.

Възкръсналата жена обаче продължава живота си. Марджъри се омъжва повторно, ражда още няколко деца и чак след това отново умира. Тялото ѝ е върнато в Ирландия и положено на мястото на първата ѝ надгробната плоча. На нея е добавен надписът: "Живяла веднъж, погребана два пъти".


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
 
Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

 
BGtop


Follow За всегиго по малко


OpenCloseComments
Cancel